What we want

De Riders Union FNV is ontstaan op initiatief van de riders van Deliveroo.

Waarom? Om op te komen voor de rechten van de maaltijdbezorgers. De riders van Deliveroo voelen zich niet serieus genomen en komen in actie!

Een van de speerpunten is het zelfstandige model van Deliveroo. Deliveroo heeft vanaf het begin gewerkt met maaltijdbezorger in loondienst. In mei 2017 heeft Deliveroo aangegeven een proef te starten met zelfstandige maaltijdbezorgers. Onlangs is aangekondigd dat dit zelfstandige model definitief wordt ingevoerd. Alle maaltijdbezorgers in loondienst worden hierdoor vervangen door (schijn)zelfstandigen. Deliveroo geeft aan dit te doen op verzoek van de maaltijdbezorgers, maar dit is niet waar. Lees artikel: Maaltijdbezorgers Deliveroo willen helemaal geen zzp'er zijn

Waarom we tegen dit zelfstandige model zijn? Dat lees je hier
De afgelopen maanden hebben wij ons hard gemaakt om dit zelfstandige model terug te draaien. Van het aanbieden van onze eisen aan de deur bij het hoofdkantoor van Deliveroo in Amsterdam tot het overhandigen van een voorultimatum. We hebben veel media-aandacht gekregen en vanuit alle hoeken steunbetuigingen. Ook de politiek staat volledig aan onze kant. Maar het zelfstandige model is er nog steeds. En de contracten van de maaltijdbezorgers in loondienst lopen af.

Tijd om door te pakken!
Wil je weten hoe? Wil je meedenken, meedoen en je stem laten horen? Neem dan contact met ons op! 

Werk je voor een andere maaltijdbezorgdienst als Thuisbezorgd.nl of UberEats en loop je daar tegen problemen aan of heb je vragen? Laat het ons weten! Klik op het desbetreffende logo.